Plug In V 3.0 is installed but not appearing in AutoCAD

UPDATE: From the Autodesk Knowledge Network Site: 

Autodesk® AutoCAD® 2017 Exchange App Autoloader Hotfix

This Hotfix addresses a problem with Exchange Apps that target the AutoCAD 2017-based products.

Description of Problem: Exchange Apps may not display on the Add In tab after installing the AutoCAD 2017 Service Pack 1 if settings are reset. Commands for Exchange Apps may no longer work. Newly installed Exchange Apps might not load.

The following products are affected after installing the Service Pack 1 for AutoCAD 2017-based products:

  • AutoCAD 2017
  • AutoCAD Map 3D 2017
  • AutoCAD Civil 3D 2017
  • AutoCAD Mechanical 2017
  • AutoCAD Electrical 2017
  • AutoCAD Architecture 2017
  • AutoCAD MEP 2017
  • AutoCAD P&ID 2017
  • AutoCAD Plant 3D 2017
  • AutoCAD Utility Design 2017

 

If the solution provided by Autodesk does not resolve the issue, this is the alternative fix to try: 

If you have installed the plug in application and it does not load when you launch AutoCAD you may need to try this fix: 

Locate this file:
C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins\CADLearning.bundle\PackageContents.xml

Within the XML file there is a call to load a DLL file.
ModuleName="%ProgramData%\Autodesk\ApplicationPlugins\CADLearning.bundle\x64\CADLearning.PlugIn.ACAD.dll"

Modify that line in the XML file to read like this:
ModuleName=".\x64\CADLearning.PlugIn.ACAD.dll"

Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk